Actueel

Projecten

Transport waterleiding Veendam

Begin januari heeft Klever Boor en Perstechniek een boring gerealiseerd van 318 meter voor Waterbedrijf Groningen.

Project omschrijving:
De gerealiseerde horizontaal gestuurde boring vormt kruising van de Provincialeweg N33 te Veendam. De boring maakt deel uit van de doorverbinding van het tracé van de transport waterleiding van het Waterbedrijf Groningen. De aan te brengen buis is een stalen buis van 508mm bekleed met PE en voorzien van cementbekleding aan de binnenzijde.

Engineering:
Voor opdrachtgever hebben wij een ontwerp tekening opgesteld met bijbehorende intrekboog om de intrekoperatie van de stalen leiding Ø508mm op de juiste wijze te laten verlopen. Bij het ontwerp is ingegaan op de fundatie van het viaduct van Provincialeweg N33 en reeds aanwezige horizontaal gestuurde boringen op deze locatie.

Uitvoering:
De boring is gerealiseerd met een midi boorrig met een maximale trekkracht van 36 ton. Gezien de capaciteit en mogelijkheden van deze boorrig wordt de boring op de juiste wijze uitgevoerd. Na het realiseren van de pilot en ruimfase wordt de stalen leiding Ø508 aangekoppeld. Met behulp van de intrekboog wordt de leiding ingetrokken. Ondanks de vorst periode en wachten op de juiste temperatuur voor het intrekken van de stalen leiding is de boring in 5 dagen gerealiseerd.
Foto’s © met egbert door veendam.nl

In beeld

Gerelateerd

0 1 2 3
Copyright 2019 Klever Boor- en Perstechniek BV. Algemene voorwaarden.